hoe de natte-bol te berekenen om te drogen-bol temperatuur variantie voor adiabatische airconditioning potentieel

Natteboltemperatuur

Drogeboltemperatuur

Computing Variance

Verdampende airconditioning werkt door het verdampen van water in plaats van het gebruik van koelsystemen net als andere vormen van airconditioners. De belangrijkste achter dit airconditioner is dat de verdamping van een vloeistof, zoals water, koelt en object of een andere vloeistof in contact is. Voor een verdampende aircosysteem te laten functioneren is er een latente warmte bron aanwezig om verdamping van het water te induceren moet zijn. U moet eerst begrijpen wat natte bol temperaturen en droge bol temperaturen.

Wet-bol temperatuur is de laagste temperatuur die kan worden bereikt door het verdampen van water. Denk aan dit lezing een indicatie van de hoeveelheid vocht of water in de lucht.

Drogeboltemperatuur is de temperatuur van de lucht niet blootgesteld aan vocht. Dit wordt meestal gezien als een traditionele temperatuurmeting.

Dus in het algemeen kunnen web-boltemperatuur worden als de hoeveelheid vocht in de lucht en drogeboltemperatuur kan worden beschouwd als de actuele temperatuur van de lucht. Bij het overwegen van het potentieel voor verdampingskoeling, moet u de natte-bol temperatuur te vergelijken met de droge-bol temperatuur. De algemene correlatie tussen de twee is dat hoe groter het verschil tussen de natte boltemperatuur en de droge-boltemperatuur, hoe groter de hoeveelheid verdamping en dus afkoeling. Wanneer de temperaturen te lijken, is er geen verdamping en dus geen koeling.