hoe de zorg voor een gezoet granieten aanrecht

Stap 1 – Clean Daily

Stap 2 – Scrub Dirt Wekelijks

Stap 3 – Verwijder Vlekken

Stap 4 – Seal Periodiek

Stap 5 – Vermijd Abrasives

Een gezoet granieten aanrecht is een populaire keuze voor thuis keukens. Dit is deels te wijten aan haar natuurlijke schoonheid en een hoge duurzaamheid wanneer zijn goed onderhouden. In tegenstelling tot gepolijst graniet, die een mooie glans heeft, gezoet graniet heeft een zachte, matte-achtige uitstraling. Dit komt omdat de steen niet gepolijst in dezelfde mate. Het is niet moeilijk om een ​​gezoet granieten aanrechtblad te handhaven, maar het gemakkelijk ontwikkelt vlekken als de juiste zorg niet wordt gegeven. Enkele richtlijnen voor onderhoud worden hieronder weergegeven, zodat u uw aanrecht in goede vorm langer kan houden.

Veeg je aanrecht dagelijks met een zachte, vochtige doek om vuil en losse materialen te verwijderen. Dit wordt vooral aanbevolen als u klaar bent met de bereiding van maaltijden. Voor voedsel dat is opgedroogd op het aanrecht, gebruik een lepel om voorzichtig schrapen het weg en follow-up met een vochtige doek. Graniet is een zeer harde steen en niet gemakkelijk krassen. Veeg de teller met een zachte doek om vocht te absorberen en te voorkomen dat water vlekken als het droogt.

Misschien wilt u uw aanrecht te wassen met water en zeep één keer per week, maar het is het beste om een ​​natuursteen reiniger en een zachte borstel te gebruiken op te ruimen hardnekkig vuil. Spoel de teller met warm water en veeg droog als je klaar bent.

Een kompres is handig wanneer je om vlekken te verwijderen uit graniet. Terwijl verschillende compressen de handel verkrijgbaar zijn, kunt u er zelf een te maken. Plaats een half kopje zuiveringszout in een kom en voeg voldoende warm water tot een dikke pasta te maken. De inhoud met een houten stok totdat u de juiste consistentie te krijgen. Verdeel de pasta op de vlek en dek af met een plastic folie vastgezet met plakband. Laat het kompres om de vlek uit ‘s nachts te trekken voordat u deze met een plastic plamuurmes. Spoel de teller met warm water en wrijf ze droog. Om vlekken te voorkomen, gebruikt u een vochtige doek om zure morsen vegen zodra ze zich voordoen, als dit helpt om infiltratie van de vloeistof te voorkomen in het graniet.

Het verkrijgen van een natuursteen sealer die geschikt is voor graniet uit een bouwmarkt te vinden. Gebruik een zachte doek om de sealer toe te passen op het aanrecht in lange, vloeiende bewegingen. Om een ​​goede absorptie te vergemakkelijken, is het het beste om een ​​dunne laag van de kit in plaats verspreid van een dikkere één. Voldoende tijd voor het aanrecht te drogen alvorens een tweede laag. Door de poreuze aard van gezoet graniet, het beste sealer zes maanden verzoeken. Dit helpt om te waken tegen vlekken, en het verlengt de levensduur van uw aanrecht.

Hoewel graniet is extreem hard en niet gemakkelijk krassen, wees voorzichtig om schuurmiddelen te vermijden. Staalwol en stijve haren borstels zijn geen goed idee. Bij veelvuldig gebruik, kunnen deze uw aanrecht verlaten met een versleten uitstraling. Zure reinigingsmiddelen, bleekmiddelen, en logen kunnen ertoe leiden dat uw graniet te etsen, die zijn duurzaamheid verkort, zodat voorkomen dat deze ook.

Met de juiste zorg, zal uw gezoet granieten aanrecht leeftijden mee en ziet er geweldig uit in de tussentijd, dus doe jezelf een plezier en maak het goed.