hoe de zorg voor een lelie van de nijl

Stap 1 – Kies een gezonde Specimen

Stap 2 – Zoek een goede Planting Locatie

Stap 3 – Bereid uw grond

Stap 4 – Planten

Stap 5 – Mulching en Watering

Stap 6 – Bemesting

Stap 7 – Snoeien

Agapanthus Care

onderwerpen

Rachel Klein is een fervent tuinman, en een meester in het groeiende alles van elementaire kruiden druiven – zonder het gebruik van herbiciden of pesticiden. Ze houdt ook van om te drogen, jam of augurk wat ze groeit. Rachel heeft tuinieren deskundigheid buiten haar jaar.

Lily van de Nijl, ook wel bekend als Agapanthus of de Afrikaanse Blue Lily, is een geslacht van meerjarige bloeiende planten afkomstig uit Zuid-Afrika. De naam komt van het Griekse woord “agape”, wat betekent liefde, en “anthus”, wat betekent bloem.

Dit geslacht bestaat uit ongeveer 10 verschillende soorten. Agapanthus planten kunnen hebben 20 tot 100 bloemen afhankelijk van de soort, en van mei tot en met juni, ze produceren prachtige clusters van blauw, wit of violet-blauwe bloemen die lelies lijken;. Afhankelijk van de soort, ze groeien 2 voet hoog te zijn en 2-4 voeten breed. Er zijn zowel groenblijvende en bladverliezende soorten. Ze gedijen in USDA winterhardheid zones 8 tot en met 11; Deze planten zijn gemakkelijk te onderhouden en zijn erg populair vanwege hun stoerheid en aantrekkelijkheid. Volg deze stappen om uw eigen Afrikaanse Blue Lily groeien en houd het in prachtige staat.

Kies een gezond uitziende plant uit de kwekerij. Vermijd planten die saai en degenen die niet veel bloemen en knoppen hebben kijken.

Een Agapanthus mag alleen worden geplant in gebieden met volle zon. Tenzij uw klimaat is uitzonderlijk warme, de planten nodig hebben direct zonlicht en veel ruimte om te gedijen. Als u niet zeker weet hoe de blootstelling van uw gebied zon zal de plant beïnvloeden, in gedachten houden dat deze plant groeit zeer goed in containers.

Als u ervoor kiest om een ​​container te gebruiken, zul je vrij om te experimenteren met de volle zon, gedeeltelijke zon, en schaduwrijke gebieden als je groeien. Plus als de plant ooit te groot en klein, zult u in staat om het te verplaatsen naar een meer open gebied.

Na het kiezen van de planten ter plaatse, een gat graven, dat is niet te diep. Meng compost of mest met de dug-out bodem. De grond moet rijk en goed gedraineerd zijn. Deze plant geeft de voorkeur neutraal tot licht zure grond, met een pH tussen 6,5 en 7,5; Tip:. Omdat een goede drainage is belangrijk voor de Lelie van de Nijl, overweeg dan het toevoegen van een schep zand op de bodem.

Bij het overbrengen van een container, proberen om de wortels te plaatsen op dezelfde diepte als ze op in de pot of container. Zelfs toen direct het planten, de wortels worden niet meer geplaatst dan 1 voet van het grondoppervlak. Zodra u uw wortels hebt geplaatst, vul de bodem terug, en zet de plant op zijn plaats.

Tip: Als je groeit meer dan één plant in een tijd, ruimte de wortelstokken (dikke bulb-achtige wortels die onder de grond groeien) ongeveer 8 inches uit elkaar met de puntige uiteinden naar boven.

Breng een paar centimeters van organische mulch rond de plant. Water de plant grondig, het verzorgen van de wortels, omdat de wortelstokken gemakkelijk kan rotten als dingen te nat niet te overstromen. U wilt ervoor zorgen dat de bodem is altijd vochtig, maar niet doorweekt. Houd een oogje op de gele-getipt bladeren, want dit is een indicator dat je overwatering.

Wekelijks water wordt aanbevolen, maar als de zomers en winters zijn ongewoon hard, voel je vrij om aan te passen.

Tijdens de groeifase, is het nuttig om de plant te bevruchten tweemaal per maand. Voor gevestigde planten, bemesten is slechts tweemaal per jaar nodig, eenmaal in het begin van de lente en opnieuw tegen het einde van de herfst. Breng een formule die gelijke delen stikstof, fosfor en kalium verschaft, zoals een 15-15-15 preparaat.

Elk voorjaar, snoeien de plant door het verwijderen van dode bladeren en stengels. Verwijder bloemen die hebben gebloeid en beginnen te verwelken. Als u regelmatig de bloemen deadhead, zult u een overvloedige groei van nieuwere bloemen te zien.

Klonten kunnen om de drie tot vijf jaar worden verdeeld door het splitsen van de kluit in de late zomer of vroege herfst. Het zal dan ongeveer een jaar voor nieuw verdeeld planten te herstellen zelf.

Bescherm uw Afrikaanse Blauwe Lelie tegen vorst in koudere klimaten. Als je groeit de plant een pot of container, kunt u deze binnen te halen en zet hem onder tl-verlichting of bewaar het in een warme kas. Als de plant in uw achtertuin, moet u de wortels mulch om hen te beschermen tijdens de winter.

Lily van de Nijl is over het algemeen bestand tegen de meeste ziekten en plagen. Zij kunnen echter besmet met slakken, trips, wolluis, of door bepaalde schimmels worden. Wees waakzaam van de plant en spuit een geschikt fungicide of pesticide wanneer dat nodig is. Slakken kunnen verslinden de stengels van de plant, waardoor aanzienlijke schade. U kunt ze verwijderen met de hand, of gebruik maken van een soort van lokaas om zich te ontdoen van hen te krijgen.