hoe de zorg voor een vuistbijl

Stap 1: Het schoonmaken van de Bijl

Stap 2: Het scherpen van een vuistbijl

Stap 3: Axe Shrouds

Stap 4: vuistbijl Maintenance

Stap 5: Juiste vuistbijl-opslag

Een vuistbijl, net als iedere andere gazon of tuin gereedschap, presteren beter en gaan langer mee als u de juiste zorg te dragen voor het. De drie basiszorg factoren zijn voor de bijl schoon te houden, tot een scherpe snijkant te behouden en om de bijl van schade als gevolg van blootstelling aan de elementen te beschermen. Dit artikel zal een aantal van de meest populaire tips voor de verzorging en het onderhoud van de hand assen te introduceren. Naar aanleiding van deze suggesties zal niet alleen je hand bijl langer duren, maar zal het beter te maken zo goed presteren.

Hak nooit in de grond met een vuistbijl. Hierdoor kan het blad veroorzaken aan chippen, soms aangeduid als cupping. Op dezelfde wijze, IUT is belangrijk om het blad te houden en handvat vrij van roest of vuil. Om het schoon te maken, gebruikt u een stuk van staalwol en wrijf de bijl hoofd naar beneden in cirkelvormige bewegingen. Om het handvat schoon met staalwol of fijn schuurpapier. Gebruik iets wat lijkt op een 220 korrel, zoals sporen na te laten in het handvat zal resulteren in blaren als uw handen te slepen over de kleine krassen.

Om een ​​foute bijl te scherpen, plaats deze in een bankschroef met het blad naar boven gericht. spray of veeg de snijkant met een machine olie. Met behulp van een platte metalen bestand, slijpen het mes langzaam. Begin bij de hiel (onder) of de bijl blad, en maak elke archivering slag te bereiken de hele weg vanaf daar naar de teen (top) van het blad. Vijl altijd uit het lichaam van de bijl het hoofd in de richting van de snijkant, en nooit bestand met zagen bewegingen. Na 10 tot 15 slagen aan één zijde van het blad, omkeren en herhaal het proces aan de andere kant. Verder archivering en omkeren en opnieuw indienen totdat de gewenste scherpte is bereikt.

Een kamp ax beschermen, een van de beste ideeën is om een ​​omhulsel te gebruiken via bijl wanneer het niet wordt gebruikt. Generieke wanten zijn verkrijgbaar bij de meeste sportzaken, en op maat ontworpen lijkwaden kan worden gemaakt van doek, leer, of een ander materiaal. Leder de voorkeur mantel materiaal omdat het zeer resistent tegen scheuren, sneden en de effecten van verwering.

Na opnieuw slijpen het blad van een vuistbijl, jas met machine-olie, of nevel met WD-40. Niet alleen zal deze behandeling te beschermen het blad van roest, het zal ook de effectieve van de snede te verhogen, waardoor elke slag dieper te bereiken en snijd gladder dan als de olie helemaal niet werden gebruikt.

Altijd jas het blad met olie voordat u deze opbergt. Leg de bijl in een huls of lijkwade, en houdt de hele bijl in een veilige, stabiele locatie. Vermijd het opslaan van een vuistbijl in het gebied die zijn blootgesteld aan verwering, met inbegrip van extreme variaties van warmte en koude. Als je bijl hieronder wordt vriestemperatuur, verwarm het voor gebruik. Koude metalen bladen zijn eerder chip of beker dan een mes aan kamertemperatuur opwarmen zodat het blad voor gebruik daadwerkelijk bijdragen aan de kant bijl bruikbaar voor langere tijd.