hoe de zorg voor uw topiary tuin

Een topiary tuin wordt gemaakt door groeiende winterharde planten zoals evergreens, hulst en boxwoods over een vormig frame. De zorg voor outdoor topiaries is eenvoudig te doen en vereist slechts een minimale inspanning. Echter, om de beste resultaten die u nodig heeft om te weten wat de specifieke topiary planten in uw tuin nodig te krijgen.

Zonlicht

De eerste overweging die u moet maken bij de verzorging van uw topiary tuin is waar verschillende soorten topiary planten te planten. Bijvoorbeeld, sommige evergreens zoals plachysandra, daadwerkelijk kan sterven als ze te veel zon krijgen. Ivy, aan de andere kant, doet het beter in de volle zon of halfschaduw.

Watering Uw Topiary

Om uw topiary planten krijgen te bloeien moet u ervoor zorgen dat ze de juiste hoeveelheid water te krijgen. Evergreen topiary planten vereisen over het algemeen slechts minimaal water geven, terwijl de meer tere planten meer vocht nodig. U kunt het vocht vasthouden mogelijkheden van uw grond te verbeteren door het planten van mos aan de basis van uw topiary planten.

Snoeien Uw Topiary

Snoeien is het grootste karwei u deal met bij de verzorging van een topiary tuin nodig. U wilt uw gesnoeide struiken snoeien om de juiste vorm of twee keer per jaar. Als je je topiary planten snoeien zullen zij in uw topiary frames te vullen en zij zullen beginnen op hun uiteindelijke vorm te nemen.