hoe fluwelen gordijnen schoon te maken

Stap 1 – Pre-cleaning

Stap 2 – Maak elke Stains

Stap 3 – Drogen

Stap 4 – Stomen

Fluwelen gordijn is een luxe aanvulling op elke kamer. De gladde gevoel van de stof maakt het een puur genot om ergens in het huis hebben. De stof is verkrijgbaar in verschillende kleuren, terwijl de diepe kleuren zorgen voor een rijke en levendige uitstraling. Velvet heeft de unieke effect van het creëren van een duidelijk vorstelijke sfeer in elke ruimte. Zoals met alle andere gordijnen, is het belangrijk dat u weet hoe u uw fluwelen gordijnen schoon te maken. Dit zal helpen bij het handhaven van het zo dat het niet krijgen verkleurd door opgehoopt stof en vuil. Het schoonmaken van uw gordijnen verzekert u ook van een schoner milieu omdat het zich ontdoet van de opbouw van stof, haren van huisdieren en allergenen. Fluweelgordijn kunnen nogal zwaar zijn, maar ze kunnen gemakkelijk worden gereinigd terwijl op de gordijnroede bevestigd. De volgende stappen zijn een leidraad in hoe je effectief kunt reinigen van uw fluwelen gordijnen.

Dit is nodig voordat u verder gaat naar de meer grondige reiniging. Het gaat om het wegwerken van het oppervlak stof en vuil dat zich heeft opgehoopt op de gordijnen. Gebruik de zachte borstel om weg te poetsen al het vuil. U kunt dan stofzuigen om een ​​meer grondige reiniging te verzekeren. Volg met poetsen met een fluwelen borstel. Het is belangrijk dat u de fluwelen in slechts één richting te borstelen, omdat dit zal helpen handhaven van de uniformiteit van het oppervlak haren in de manier waarop ze liggen.

Af en toe kan lekkages optreden op uw gordijnen. Na het opzuigen van het vuil, kunt u zich richten op het schoonmaken van de lozingen. Het beste is om gemorste reinigen zodra ze anders voorkomen konden zich aan de stof waardoor het moeilijker te reinigen. Gebruik de absorberende doek om schar op de vlekken. Probeer en krijg zo veel van het als je kunt zonder het toepassen van te veel druk op de stof die de vlek dieper zal rijden. Meng de mild schoonmaakmiddel met wat lauw water in de kom. Dip in uw absorberend doek en toe te passen op het gemorste gebied totdat het je lukt in het krijgen van het vuil weg.

U kunt ofwel laat de gordijnen uit te drogen op hun eigen of gebruik een föhn voor snellere resultaten. Stel de droger “Low” en plaats deze ten minste 6 duim vanaf de stof. Wees voorzichtig met hoge hitte niet te gebruiken of plaats de droger te dicht bij de stof als fluweel is delicaat en kan beschadigd raken door de hitte. Eenmaal droog, gebruik de fluwelen borstel en borstel de stof in één richting.

Stomen is een optionele stap. Als u een stoomboot, kunt u deze gebruiken op de fluwelen zodra de stof volledig droog is. Als alternatief, moet je bij gebrek aan een stoomboot, hang de gedroogde fluwelen gordijnen in de badkamer. Vul je badkuip met heet water om stoom te maken. Stoom verhoogt de glanzende look van de fluwelen en maakt het verschijnen van nieuwe.