hoe gambrel dakspanten bouwen

Stap 1 – bepalen hoeveel Trussen nodig zal zijn

Stap 2 – Bepaal hoe Lang the Roof Should Be

Stap 3 – Lay-out van het materiaal voor de spanten

Stap 4 – Snijd de raden van bestuur

Stap 5 – Cut Triplex voor Brackets

Stap 6 – Monteer de spanten

Stap 7 – Versterking van de Side steunbeugels

Gambrel dakspanten zijn een populaire stijl vaak gebruikt in schuur of garage bouw. De dubbele bocht in de spanten zorgt voor een ruimer gebied dat meer bruikbare vierkante meters dan de gemiddelde dak truss biedt. Door de hoeveelheid bochten in deze spanten, wordt elk specifiek op maat gemaakt om te passen het dak dat het binnen wordt geïnstalleerd. Daarom worden deze spanten gewoonlijk gebouwd op het bouwterrein plaats premade. Hier zijn zeven eenvoudige stappen die uitleggen hoe je het zelf doen.

Met de grootte van het gebouw als richtlijn, bepalen hoeveel spanten nodig zijn voor het dak. Er moet één tros aan elk uiteinde zijn en de rest moet elke 16 duim in het midden worden geplaatst.

De spanten kan elke grootte zijn, maar de typische hoek van het bovenste gedeelte van een spreider truss is 30 graden en de typische hoek van het onderste gedeelte in het algemeen een bocht van 60 graden.

Met behulp van 2×6 timmerhout, beginnen met de voorbereiding van de spanten van de aanleg van vier van de platen op een vlakke ruimte van de grond. Met behulp van een gradenboog, pas de planken boven elkaar zodat zij de hoeken nodig zijn voor de spanten (die, zoals gezegd, meestal 30 graden op het bovenste deel en 60 op de bodem) te creëren. Palen in de grond moet worden gedreven aan beide zijden van de platen om ze plaats te houden. Eenmaal veilig, gebruik maken van een krijt-lijn naar de hoeken die moeten worden gesneden te markeren.

Een cirkelzaag kan worden gebruikt om zowel de lengte van de planken en de hoeken van de spanten snijden zodat ze passen bij de vorm en grootte van het dak. Zodra de eerste vier platen worden gesneden, kunnen ze worden gebruikt als sjabloon om de rest van de spanten maken.

Vind drie stukken karton en leg ze op de grond. Vervolgens lag vier van de gesneden platen bovenop het karton in de wijze waarop zij worden geassembleerd. Met behulp van een pen, spoor de binnen en buiten bochten van de spanten op het karton, waardoor wat moet eruit zien als een dubbel “L” -vorm. Gebruik een apart stuk karton voor de bovenste bocht en de onderste bocht. Vervolgens lag een derde stuk karton waar de twee zijden van het spant zal ontmoeten op het hoogtepunt van het dak en sporenelementen net de binnenkant hoek. Plein dit tracing af zodat het lijkt als een grote driehoek vorm. Wanneer u klaar bent, knip de vormen op het karton en toe te passen op platen van triplex die een halve inch dik. Trace rond de kartonnen vormen om templates van truss steunbeugels te maken. Zodra getraceerd op de multiplex, snijd de vormen met uw cirkelzaag.

Plaats de cut 2×6 planken terug tussen de palen die in de grond werden gestampt om hen nogmaals te houden op zijn plaats. Bevestig de L-vormige stukken multiplex aan de zijkanten van de vakwerkliggers met acht-penny nagels. De haakjes moet de bocht voet volgen en worden aangebracht op beide tegenoverliggende zijden van de hoeken. Maak vervolgens de driehoek beugels aan de bovenkant van het spant aan beide zijden sluiten.

Tot slot, verstek kortgeknipt 2×6 borden worden aangebracht dat zij overeenkomen met de dezelfde hoeken als de zijkant hoeken van het frame. Voeg genoeg zodat er één voor elke bocht in de spanten en ze vast aan de vakwerkliggers met acht-penny spijkers voor versterking.

En daarmee uw spanten zijn afgewerkt en klaar voor u om te gaan met de bouw.