hoe hardboard gevelbekleding schoon

Stap 1 – Pre-spoel de hardboard Siding

Stap 2 Scrub het hardboard Siding

Stap 3 – Clean and Treat weerplekken

Stap 4 – Definitieve Rinse

Stap 5 – Touch Up Paint of Stain

Hardboard gevelbekleding is over het algemeen een duurdere alternatief voor vinyl of aangelegde houten gevelbekleding en haar is gemaakt van houtvezels die met elkaar verbonden zijn door hars. Hoewel het duurder is dan sommige andere soorten gevelbeplating, heeft hardboard duren meestal wat langer indien goed verzorgd en onderhouden. Een van de belangrijkste aspecten van de juiste handhaving van hardboard ondertekening is te weten hoe goed schoon te maken. Daarom is deze eenvoudige how-to gids zal u alles wat u moet weten om goed schoon hardboard gevelbekleding geïnstalleerd op uw huis. Laten we beginnen.

Bevestig de hoge druk sproeikop aan uw tuin of het water slang en spoel het hardboard gevelbekleding gebied dat u wenst te reinigen. Met behulp van de hoge druk sproeikop, proberen om zo veel vuil, stof en vuil te verwijderen mogelijk vóór het reinigen met water en zeep.

Als u geen toegang tot een hoge druk stoomreiniger hebt, kun je een emmer warm water en wat milde wasmiddel om uw hardboard gevelbekleding schoon te maken. Vul de emmer met heet water en voeg ongeveer 1/3 kopje mild wasmiddel. Meng de oplossing totdat bubbels vorm en gebruik de vloer borstel met een lange steel om de hardboard gevelbekleding schrobben. Wanneer het schrobben van de gevelbeplating, je vindt het is veel gemakkelijker om te werken van links naar rechts, in plaats van te proberen de hardboard gevelbekleding worden schoongemaakt door schrobben up-and-down of in een verticale beweging. Wanneer het schrobben van de gevelbeplating, probeer dan niet te veel schoon te maken in een keer. Stoppen om de 6 tot 8 voet of zo en het gebruik van de waterslang en spuit pijpje in de zeepwater uit de buurt van de zijkant van uw huis te spoelen.

Koop een commerciële schimmel wassen of maak uw eigen door het toevoegen van één deel bleekmiddel tot vier delen water. Voeg de schimmel wassen om een ​​spuitfles en spuit delen van het hardboard gevelbeplating waar de schimmel vlekken verschijnen. Zodra je spuiten in de oplossing, laat het in ongeveer 10 tot 15 minuten, en gebruik dan het warme water en wasmiddel oplossing voor de schimmel vlekken weg te schrobben. Voor bijzonder hardnekkige schimmel vlekken, kan het nodig zijn om een ​​lage schuurpapier gebruiken om zand weg de vlek. Echter, als je nodig hebt om het schuurpapier te gebruiken, wees niet te zand weg te veel van het oppervlak van het hardboard gevelbeplating.

Als je eenmaal hebt voltooid het wassen van de hardboard gevelbekleding, neem de waterslang en hoge druk spuitmond en geven de hardboard spooraansluiting op uw huis en laatste spoeling.

Als u schuurpapier of schurende borstel hebben gebruikt bij het schoonmaken van de hardboard spooraansluiting op uw huis, moet u wellicht touch-up verf of beits in gebieden waar zware vlekken aanwezig waren. Gebruik een kwast om dunne lagen verf of beits naar het getroffen gebied. Laat de verf of beits tot ongeveer 30 minuten drogen tot een uur tussen de lagen en blijven toepassen de verf of beits totdat de kleur overeenkomt met de buitenkant van uw huis.