hoe je aquarium glas schoon te maken

Als het gaat om het schoonmaken van het aquarium glas, moet u ervoor zorgen dat je de vlakken reinigen op een manier die veilig is voor de vis, maar zal de klus te klaren. Ook, wil je de kans dat je het aquarium glas krassen tijdens het schoonmaken van een minimum te beperken.

buitenoppervlakken

U kunt de buitenkant aquarium glas schoon te maken met elke conventionele glas schoner, maar wees voorzichtig: het krijgen van een in de tank kan schadelijk zijn voor uw vis. Als u gebruik maakt van een winkel koopt glazenwasser, spuit een deel van het op papier handdoek, eventueel in een andere kamer, in plaats van direct op de tank.

Zelfs als je ervoor kiest om de buitenkant glas te reinigen met een zelfgemaakte schoner, echter, zoals azijn en water, je moet nog steeds spuit het op een papieren handdoek uit de buurt van de tank. Vreemde vloeistoffen in uw tank kan de PH evenwicht verstoren en maak uw vissen ziek.

binnenoppervlakken

Bij het schoonmaken van de binnenkant aquarium glas, gebruik nooit een schoonmaakmiddel. Dit zal je tank vervuilen en eventueel doden uw vissen.

In plaats daarvan, bij het uitvoeren van een water verandering, neem een ​​schone papieren handdoek en veeg uit de binnenkant van de tank, en zorg ervoor niet te verlaten achter alle stukken van de handdoek. Voor het reinigen in tussen water verandert, kunt u op elk gewenst dierenwinkel kopen speciale reiniging magneten. Één magneet gaat aan de binnenzijde van de tank en is gemagnetiseerd tot overige aan de buitenkant. Dan, door wrijven de buitenkant magneet rond het glas, de binnenkant magneet reinigt uit algen en afval. Wees voorzichtig bij het reinigen in de buurt van het grind in de bodem van de tank met deze methode is echter, of u kunt uw aquarium krassen.