hoe je aquarium kunstplanten schoon

Stap 1: Het schoonmaken van plastic planten

Stap 2: blootstellen aan Chloor Neutralizer

Stap 1: Het schoonmaken van Zijden planten

Aquarium kunstplanten de voorkeur boven levende planten door vele vissen liefhebber omdat ze geen invloed hebben op het zuurstofgehalte in de tank. Bovendien, deze planten lang mee in vergelijking met planten leven en ze niet de neiging om het aquarium ontgroeien. Net als alle andere dingen in het aquarium, kunstplanten moeten ook een keer in de zoveel tijd worden schoongemaakt, zodat ze netjes blijven. Kunstmatige planten zijn meestal gemaakt van plastic of zijde. Het beste wat te doen bij het schoonmaken van hen is om materialen die niet te hard gebruiken.

Perpetual vochtige omstandigheden kunnen algen build maken rond de plant. De eerste stap om schoon te inwerktijd de plant in heet water. Houd de planten direct onder stromend water.

Vervolgens kunt u veilig bleekmiddel voor plastic planten, omdat plastic heeft een beschermende laag die voorkomt uit verkleuring. U moet uw handschoenen en oogbescherming dragen omdat bleekmiddel de huid kan beschadigen en maken het droog en breekbaar. Voeg een theelepel bleekwater om een ​​liter warm water. U kunt ook een andere ½ theelepel toe te voegen, als je planten zeer fel gekleurd. Nu zet de planten in het mengsel voor ongeveer een uur en roer ze rond na elke 15 minuten.

Zodra je een uur is voltooid, zet de planten in een andere emmer en vul het opnieuw met warm water. Deze keer toe te voegen chloor neutralisator instructies op de verpakking en geniet van de planten nog een uur. Chloor neutralizer wordt meestal gebruikt in zwembaden en spa’s om chloor te verminderen, maar kan helpen bij het schoonmaken producten.

De laatste stap is om de plant met veel vers water te spoelen. Zorg ervoor dat water te gebruiken in een groot bad om zich te ontdoen van alle residuen van chemische te krijgen. Nu uw installatie schoon als altijd.

Spoel uw zijde plant onder warm water. Je moet een pasta van een half kopje van niet-gejodeerd zout en citroensap te maken. Met de hulp van een tandenborstel, het reinigen van de plant met deze pasta door het grondig schrobben. Hierdoor worden alle algen op de plant reinigen. Zodra u zeker bent dat alle algen is verwijderd, moet u de plant onder warm stromend water spoelen.

Zorg ervoor dat de tank per maand grondig schoon te maken ten minste eenmaal. Vergeet niet, hoe meer je zorg voor de hygiëne van de tank, hoe gezonder je vissen zullen zijn. Je kunt ook in slakken in het aquarium. Deze is niet schadelijk voor de vissen in any way. Zullen ze de algen eten in de tank. Ze fungeren als een natuurlijke reinigingsmiddel.