hoe je de juiste bout kiezen

Common Bolt Types

Save Old Bolts

Bolt Notations

verschillende materialen

Er zijn een aantal verschillende bouten en moeren op de markt, elk ontworpen voor specifieke toepassingen.

Het vinden van een exacte bout vervanging zal makkelijker zijn als je mee langs de oude bout. Vergeet niet dat bouten met vergelijkbare afmetingen kan nog steeds hebben verschillende thread plaatsen.

Als u een oude bout verliest, kan het nodig zijn om te raden welke nieuwe degene die je nodig hebt. Preempt dit door te leren om de numerieke notaties gebruikt op verschillende bouten lezen. Bouten in het algemeen hebben hun plaatsen beschreven als fijn, middel of grof.

Dezelfde plaatsen zijn ook numeriek beschreven middels zowel een fractie en een geheel getal. De fractie, zeg ΒΌ, is een kwart-inch en een diameter van de bout’s. De gehele getallen, die de toonhoogte te vertegenwoordigen, kan ofwel 12, 24 of 36. Deze komen overeen met de boete, medium en grof rangen respectievelijk.

Vergeet niet dat bouten in niet-Amerikaanse auto’s metrische nummers kunnen gebruiken.

Roestvrij stalen bouten kan duur zijn, maar ze zullen niet krijgen gecorrodeerd. Grade 8 bouten zijn gehard voor maximale sterkte, dus je kunt ze gebruiken voor installaties die absolute veiligheid vereisen. Grade 5 bouten zijn minder sterk en moet binnenshuis worden gebruikt, zoals in meubilair.

Gegalvaniseerde bouten zijn vergelijkbaar met de rang 5s, maar worden bedekt met zink corrosiebestendigheid. Dit zijn een goed alternatief voor RVS bouten.