hoe je een auto radiator vloeistof controleren

Controle van de Fluid

oudere auto’s

Weet u waar voor uw auto radiator vloeistof gevonden? Dit lijkt misschien een simpel ding, maar veel mensen doen dat niet. Als u zich niet bewust van hoe u van uw auto radiator vloeistof controleren bent, kunt u later spijt van krijgen. Problemen met de radiator vloeistof die nu lijkt klein kan leiden tot problemen die allesbehalve klein in de toekomst zijn. Dus wat kan je doen om jezelf voor te bereiden en de problemen op de weg te voorkomen? Gelukkig voor u, het controleren van uw auto radiator vloeistof is eenvoudig en kan gedaan worden door iedereen met de juiste kennis.

Laten we eerst eens uw motor afkoelen als deze is onlangs gebruikt. In het bijzonder, niets doen terwijl je motor draait, zet hem dan uit als het is nog steeds op. Zodra je het uit te zetten, wacht een absoluut minimum van 30 minuten voor het openen van motorkap van uw auto. Deze stap is zeer belangrijk, en als je het niet volgen kan ernstig letsel oplopen. Als het veilig is om dat te doen, voort te zetten.

Gebruik de kap een controle op uw dashboard, open dan motorkap van uw auto. Aan de voorzijde van uw auto, direct onder de motorkap, moet er een klink die u kunt gebruiken om de kap pop open zijn. Trek hem, dan als je te trekken, til de motorkap. Bevestig de kap met behulp van de bijgevoegde prop staaf, en ga verder.

Je auto moet een reservoir voor het opslaan van koelvloeistof bevatten. Deze tank zal meestal direct naast de radiator, gemaakt van kunststof, wit, en slechts gedeeltelijk ondoorzichtig, zodat je kunt zien hoeveel vloeistof die het bevat.

In de tank is een mengsel van water en antivries in een 1 op 1 verhouding. Dit mengsel stroomt door uw radiator en de motor, het absorberen van warmte geproduceerd door de wrijving van de verschillende bewegende onderdelen van uw motor. Door het reizen door uw radiator, die is ontworpen om te verspreiden de koelvloeistof en ervoor zorgen dat het wordt blootgesteld aan zo veel oppervlakken mogelijk te maken, zodat de warmte weg te stralen, uw auto koelvloeistof zorgt ervoor dat de motor oververhit raakt.

Er moeten meerdere labels zichtbaar op uw radiator vloeistoftank zijn. Omdat uw motor koud is op dit moment, moet het niveau van de vloeistof op het niveau gemarkeerd met “koud.” Als de motor was nog warm, zou de vloeistof op het niveau gemarkeerd met “hot” -, maar omdat je voorzichtig om uw motor afkoelen voordat zelfs het openen van de motorkap waren, is dit niet het geval is.

Auto’s van vóór 1970 zal vaak niet over een reservoir voor radiator vloeistof. In plaats daarvan wordt radiatorvloeistof opgeslagen in de radiator. Als gevolg hiervan zal het gebruikelijk zijn voor het controleren radiatorvloeistof in een auto uit 1970 of eerder niet aan.

In dit geval, na het wachten voor uw auto motor afkoelen (nog belangrijker in dit geval) en de openstelling van uw kap, moet je kijken naar een cap op uw radiator. Het moet in de buurt van de voorkant van uw motor. Schroef de dop en naar binnen kijken. Idealiter zou de koelvloeistof van de bovenzijde van het reservoir bereikt, bijna tot aan de kap gewoon losgeschroefd.