hoe je een band te veranderen in uw auto

Spanning van de riem

Vervang de riem

Leer hoe je een band te veranderen in uw auto om geld te besparen op een professionele monteur. Uw auto heeft 2 of meer banden, met inbegrip van een distributieriem en een ventilator riem. De ventilator of accessoire riem drijft de ventilator en gaat rond een katrol bevestigd aan het vliegwiel, het voeden van accessoire pompen en motoren, zoals de waterpomp en airco compressor. Sommige auto’s hebben slechts een V-snaar (a serpentine), terwijl andere auto’s te gebruiken 2 riemen. Het wijzigen van uw ventilatorriem vereist enige tijd en een paar tools die je al hebt rond uw huis.

Wanneer u de riem te vervangen, moet u de juiste spanning gebruikt te vinden. Er zijn 2 soorten systemen in auto’s.

De eerste wordt constant gespannen (ook bekend als een serpentine-band). Om de spanning voor dit type te configureren, drukt u op de spanrol weg van de band met behulp van een sleutel of een serpentineaandrijvingen tool. pop dan de gordel af van elk punt dat is gemakkelijk te bereiken. Vervang de riem. Duw de spanner weg van de band opnieuw. Afwerking van de routering van de nieuwe riem (bekijk een diagram indien nodig)

Het tweede systeem heet-component gespannen. Deze riem wordt gespannen door het bewegen van een component (bijvoorbeeld de dynamo) of spannen pulley.You zal ofwel weg van de band bewegen van deze dichterbij of verder, waardoor spanningen creëren.

Op beide systemen, bij het vervangen van een riem, je moet de spaninrichting los. Verwijder de oude riem en aandacht besteden aan de routing.

Houd de nieuwe riem tegen de oude riem. Trek beide riemen gespannen tegelijk met uw duimen. Strek de gordels zo ver als ze kunnen gaan (de limiet).

Installeer de nieuwe riem. Controleer de nieuwe riem met dezelfde route als de oude riem. Eenmaal geïnstalleerd, te comprimeren de spanrol en plaats de laatste VN-gerouteerd bit van de riem op de poelie. Laat de spanner.

Span de riem (bij gebruik van een component of met schroefdraad regelaar). Een goed gespannen riem moet ten minste ½ inch van de beweging hebben in het midden van de banden langste run.

Controleer uw band (s) zijn recht. Zorg ervoor dat er geen wendingen en bochten.

Zorg ervoor dat uw gereedschap uit de buurt van de motorruimte, draai het voertuig (starten) en kijken naar de riem. Controleer op problemen. Als uw veranderde riem is piepen, slijpen of roken er iets mis is. Draai het voertuig af, laat hem afkoelen en controleer uw installatie door de herziening van deze stappen.