hoe je een buitentrap te ontwerpen

Stap 1 – Bepaal Total Run en Total Rise

Stap 2 – Bereken het aantal stappen

Stap 3 – Bereken de breedte

Stap 4 – Bereken Benodigde materialen voor de risers en traptreden

Stap 5- Bereken Benodigde materialen voor Stringers

Stap 6 – Stel in een blauwdruk

Zorgvuldig het ontwerpen van een buitentrap is een cruciale stap in het bouwen van een trap. Leren hoe je een outdoor trap te ontwerpen kan moeilijk zijn op je hersenen. Maar wees niet ontmoedigd te zijn. Met enkele eenvoudige-to-get gereedschap en deze gids, het ontwerpen van een buitentrap is gewoon een andere baan die je zelf kunt doen.

De totale stijging is de totale verticale afstand van de grond tot het verhoogde oppervlak waar de trap zal rekken tot. De totale run is de totale horizontale afstand van de trap. De totale stijging over de totale looptijd is de helling van de trap. Wanneer u het bepalen van de totale opkomst en de totale run, moet u ervoor zorgen dat de helling is rond de 30 graden tot 35 graden.

Verdeel de totale stijging van 7. Het berekende aantal is het aantal stappen die nodig zijn in uw outdoor trappen. Het kan zijn dat boven of naar beneden om een ​​geheel getal te verkrijgen. Een snelle tip: als je het meten van de totale stijging je kunt niet simpelweg een liniaal lopen recht naar beneden vanaf de bovenste verdieping. De grond direct onder de bovenste verdieping mogelijk niet het niveau met de grond de trap begint vanaf zijn.

De breedte van de trappen afhankelijk van de riser hoogte. Risers zijn de verticale platen aan de achterkant van elke vaste stappen. Om de riser hoogte te berekenen, deelt u de totale stijging van het aantal stappen. Gebruik dan de onderstaande aanbevelingen om de breedte van de trap te bepalen. “Riser Hoogte” en “Run breedte” zijn in inches.

riser Hoogte

Run Breedte

6

14

########

########

########

13

########

########

7

12

########

########

########

11

Het aantal stijgbuizen nodig is voor de trap is gelijk aan het aantal stappen. Vermenigvuldig het aantal stijgers door de breedte van de materialen die nodig zijn voor de vogels achterhalen. Dan bepalen de hoogte van het loopvlak, of stap, materiaal dat nodig is door vermenigvuldigen de breedte passage door de één minder het aantal stijgers.

Stringers zijn de hellende platen die voorzien in ondersteuning van de trap. De kloof tussen de liggers kan niet groter zijn dan 24 inches wanneer de treden zijn gebouwd met 5/4 inch, en niet meer dan 36 inches uit elkaar als de treden zijn gebouwd met 2 inch hout. Vierkantswortel van de som van de totale run kwadraat en de totale stijging in het kwadraat van de stringer lengte te bepalen. Ronden het stringer lengte het dichtstbijzijnde hout lengte en vermenigvuldig dat getal met het vereiste aantal stringers de materialen die nodig zijn voor het berekenen stringers.

Verzamel alle wiskundige gegevens en vormen tot een blauwdruk met pen en papier. Neem de totale stijging, totale looptijd, stringer lengte, riser hoogte, breedte en lopen doorgangsbreedte in de blauwdruk. Doorgangsbreedte kan variëren afhankelijk van hoe zwaar de trap wordt gebruikt. Zesendertig inch is de minimale lengte. Achtenveertig inch is ideaal voor een enkele persoon gebruik. Zestig inches doorgangsbreedte kan ondersteunen 2 personen tegelijk. Als u wilt, kunt u leuningen toe te voegen aan uw ontwerp. Er moet echter de plaatselijke regelgeving te passen. De lokale code regelt de totale hoogte van de reling en soms de maximale breedte.