hoe je een condensor op het water warmtepompen schoon

Stap 1 – Kies de juiste Day

Stap 2 – Schakel de unit en verwijder het van de Electric Source

Stap 3 – Stofzuig de Finnen

Stap 4 – Reinig de binnenkant van de condensor

Stap 5 – Oil Toevoegen aan de smering Ports

Stap 6 – Olie van de Belt-Driven Compressor

Stap 7 – Start de warmtepomp

Een zeer belangrijk onderdeel van het onderhoud van uw water warmtepomp is het schoonmaken van de condensor. Wij, vaker wel dan niet, sla dan de reiniging van de waterpomp tijdens onze lente schoonmaak. Dit zou niet het geval zijn. Door het doen van eenvoudige maatregelen, zoals het schoonmaken van de condensor, je eigenlijk voorkomen dat de machine problemen van ballonvaren. De condensor is de buitenunit van uw warmtepomp. Dit is de behuizing met grote fans zich aan de zijkant van uw huis.

Als het gaat om het schoonmaken van uw condensor, moet je om dit te doen wanneer de temperatuur niet onder de 60 graden Fahrenheit. Dit kunt u testen of uw condensor werkt in zijn optimum. Gewoon zo dat je beter je condensator kan vinden, het is degene met de twee foam buizen die eraan verbonden zijn.

Zorg ervoor dat u deze stap en dubbel check elke keer dat je probeert je condensor schoon te doen.

De vinnen zijn erg kwetsbaar dus je wilt de geringste hoeveelheid druk uit te oefenen met het gebruik van een zachte borstel als het gaat om de vinnen reinigen. De meeste condensors zullen hebben een metalen doos die je zult moeten verwijderen om toegang te krijgen tot de vinnen.

Om voor u om de condensor te bereiken, moet u de ventilator los te schroeven. Heeft iemand in de buurt om de ventilator te tillen terwijl u stof en vuil zich in het interieur stof af.

Kijk voor het smeren poorten of gaten in de buurt van de motor van uw condensor. Oudere modellen zal open gaten, terwijl de nieuwere de smering poorten verzegeld zal hebben. De gaten worden vaak aangeduid met “olie”. Zodra u deze smering poorten te vinden, voeg 5 druppels motorolie op elke hole.

Een ouder model van een water-warmtepomp hebben vaak een riem aangedreven compressor. Kijk voor de smering poorten op de compressor en voeg de olie ook. Controleer de dichtheid van de band. Zorg ervoor dat het niet op een te strak of te los.

Er zijn 2 manier voor u om uw warmtepomp te herstarten.