hoe je een gebogen plint hoek snijden

Stap 1 – Meet the Walls

Stap 2 – Snijd 2 Stukken van Baseboard

Stap 3 – Snijd een kleiner stuk van de Hoek

Stap 4 – samen de Baseboard Pieces

Stap 5 – Bevestig Vloerplinten

Stap 6 – Vul Hiaten met Caulk

Een plint hoek kan schuin worden afgesneden, of kan worden afgerond. Een plint of vloer vormen wordt gebruikt om de wand te beschermen, die de verbinding van de wand en de vloer. Echter, wordt de plint ook een deel van uw interieur zijn. Als u liever afgeronde hoeken, of uw muren hebben afgeronde hoeken, moet je leren hoe je de plint hoeken goed gesneden. Terwijl een perfect ronde plint hoek is zeer moeilijk te verkrijgen, kunt u een hoek, dat is heel dicht bij zijn rond te krijgen.

Meet de lengte van de wanden die baseboards nodig. Als er oude plint geïnstalleerd, zal je nodig hebt om zich te ontdoen het.

Klik hier voor de plint bekleding materiaal. Dit kan multiplex of medium-density-kwaliteit (MDF) vezelplaat, hetgeen een goedkopere optie zijn. Meet deze boards en markeren, zodat je weet waar je moet snijden. Snijd de planken zodat zij de gehele lengte van de muur, minus de ronding op de hoek bedekken. Gebruik een tafel zag om de planken op maat gesneden.

Je hebt een kleiner stuk om te passen tussen de 2 eerder snijden plinten. De voorkeur moet worden gesneden uit hetzelfde materiaal, en het zal 1-2 inch groot, afhankelijk van de afgeronde hoeken van muren. Zorg ervoor dat u het stuk te snijden onder een hoek van 22,5 graden aan beide uiteinden. Vind schuurmachine of schuurpapier om de randen van de bodemplaat stukken gladder.

Zet de 2 grotere plint stukken langs de voet van de muur, en plaats dan in de kleinere stuk tussen deze, op de hoek van de muur. De stukken zullen een achthoekige vorm. Hoewel de hoek niet volledig zal worden afgerond, zal het lijkt alsof het als je eenmaal klaar bent.

Bevestig de plinten aan de wanden, met behulp van nagels elke 4 inches. Je mag iemand nodig om u te helpen de stukken vast te houden terwijl je de nagels te voegen. Als u niet beschikt over een werkende partner hebben, lijm de stukken aan de muur, en na de lijm droog is, hamer in de nagels.

Gebruik kalefateren om eventuele lacunes overgebleven waar de houten stukken te voldoen vullen.

Kies voor water gebaseerde acryl kalefateren, die gemakkelijker te vorm te geven dan siliconenkit. Royaal van toepassing kalefateren en vorm het met een plamuurmes, zodat je een afgeronde hoek te verkrijgen. De kalefateren kunnen krimpen, dus van toepassing extra kalefateren de volgende dag. Als u kiest voor foam kalefateren, zal de krimp minimaal zijn.

Strijk het gebied met behulp van fijn schuurpapier.

Verf de plinten als dat nodig is, maar zorg ervoor dat tape te gebruiken op de muur boven de plint, voor bescherming. Gebruik primer voorafgaand aan de verf, zodat de kleur zal hechten aan het oppervlak.