hoe je een gevleugelde zadeldak te bouwen

Stap 2: Bouw de Frames

Stap 3: Mount Roof Joist Trusses

Stap 4: Lay Roofing Base

Een zadeldak is het type dat een kind zou kunnen maken op een tekening van een huis. Dit type van ontwerp is extreem sterk en werpt sneeuw en regen zeer goed. Er zijn een aantal variaties op het basisontwerp van het zadeldak. Een daarvan is de gevleugelde zadeldak. In dit soort ontwerp van het dak, het dak balken of balken, voorbij de zijden van het huis, het creëren van de klassieke overhangende dakrand stijl duidelijk in zo veel van de huizen in dit land. Hieronder vindt u een kort overzicht van de stappen waarin wordt aangegeven hoe om een ​​puntdak te bouwen te vinden.

Stap 1 – Maatregel

Carpenter’s hebben een favoriete uitspraak: Meet twee keer om een ​​keer te snijden. Om dit te doen, moet je het dak te trekken, gezien vanaf de zijkant. U zult ook moeten beslissen op een helling van het dak. Als je eenmaal hebt besloten op de hoek van het dak, ook wel bekend als de helling te meten basis van uw dak driehoek door het meten van de ene muur naar de tegenoverliggende muur van het huis. Knip deze lengte doormidden en je hebt je middelpunt. Teken een lijn loodrecht op de basis en verlengen. Van de randen van de basis, uit te breiden een lijn naar de loodrechte middelpunt lijn met behulp van het dak hoek die u beslist.

Nu kunt u de Stelling van Pythagoras te gebruiken van Geometry klasse aan uw lengte te bepalen, als je de driehoek op schaal getekend. Volgens Pythagoras

In deze, een is de basis, b de loodlijn en c is de daklijn. Zodra u de lengte van de c hebben berekend, voeg de gewenste lengte voor de ‘vleugels’ aan beide kanten, maar vergeet niet de oorspronkelijke meting, want dit is waar het dak balk de buitenmuur zal ontmoeten.

Nu dat u weet dat uw driehoek afmetingen, is het tijd om de draagbalk frames te bouwen. Deze frames dezelfde afmetingen als hierboven berekend, met het schuine dak uitstrekkende gewenste lengte voorbij het einde van de driehoek base. U zult één frame voor elke twee voeten van het dak lengte, in de meeste rechtsgebieden nodig. Meet en snijd uw bases, rechtopstaande steunen en balken en monteer ze volgens de plaatselijke bouwvoorschriften.

Zodra u alle frames of spanten gebouwd, is het tijd om de tussen balken afstand van 2 voet (of wat lokale code dicteert) te meten. Als je meet langs de diepte van de daklijn, markeer elke twee voet (of lokale code specificatie). Dit zal zijn waar de vakwerkliggers hechten aan de wanden. Zodra je ze allemaal uitgezet, is het tijd om het dak te verhogen. Monteer de spanten per code totdat alle op hun plaats zitten.

Zodra de spanten voorbij zijn, is het tijd om de basis voor uw dakbedekking te leggen. De basis is ¾-inch-brandwerende multiplex in de meeste locales. Ook hier wordt verwezen naar de lokale bouwvoorschriften. Bedek het gehele dak, inclusief de gevleugelde overhang. Zodra de multiplex is gelegd en goed beveiligd, zal het tijd voor het aanbrengen van de waterkering onderlaag en de dakbedekking zijn.

Het artikel hierboven genoemde vier stappen naar een gevleugelde zadeldak te bouwen. Houd er rekening mee dat de bouwvoorschriften verschillen per locatie. Voor het begin van dit project, moet u uw plaatselijke bouwvoorschriften te raadplegen.