hoe je een schoorsteen kroon construeren

Stap 1: Verwijderen Old Mortier

Stap 3: Stel het frame op de schoorsteen van de baksteen

Stap 4: Maak een dilatatievoeg

Stap 5: Voeg Concrete Mix

Stap 6: Verwijder Formulieren en Caulk

Een schoorsteen kroon (mortel cap) lijkt vaak een eenvoudige en soms onaanzienlijk deel van een schoorsteen zijn. In veel situaties is het niet eens herkend als onderdeel van de schoorsteen. Maar in feite is dit deel van de schoorsteen zorgt voor een vitale functie in het houden van uw huis droog en uw schoorsteen efficiënt werken om rook uit uw haard of kachel te verwijderen. Zonder een kroon die correct is uitgevoerd, zal de schoorsteen in de tijd verslechteren, waardoor water naar beneden te lopen door je dak en in uw plafond. Als u van plan bent om een ​​schoorsteen te installeren, moet u weten hoe de kroon goed te installeren. De volgende informatie zal u helpen met die installatie; Dingen die je nodig hebt

Als u van plan bent om een ​​oudere, bestaande kroon vervangen, moet u eerst de oude mortel te verwijderen. Gebruik een baksteen beitel en hamer en chip weg alle bestaande mortel. Wanneer u klaar bent, gebruik dan een staalborstel schoon te maken uit de bakstenen oppervlakken. Indien verlaten, zal dit mortel puin en stof waarschijnlijk voorkomen dat de nieuwe kap niet goed hechten van de oudere stenen oppervlak; Stap 2:. Construeer een Frame; Maak een houten frame uit 2×4 planken. Rip het bord met een 15-graden schuine. Nail dit afgeschuinde boord om een ​​1×6 bord. De bodem van de 2×4 (de randafwerking) moet gelijk met de onderkant van het frame. Snijd dit stukje in 4 secties, waardoor de 2 “x4” om goed passen rond de bovenste laag van de schoorsteen bakstenen en het creëren van een kap die is 2-inch dik en heeft een 1 ½-inch overhang. Gebruik uw boormachine, rijden hout schroeven in de stukken hout op elk van de vier hoeken

Wanneer het formulier is gemaakt, zet deze dan op de top van de schoorsteen baksteen, en gebruik een loadbinder of band klem om het te versterken. Controleer het formulier voor spaties tussen haar en de schoorsteen. Als je ruimtes, gebruikt duct tape om ze te verzegelen voor het storten mortel, de vorming van een dilatatievoeg. Hiermee wordt voorkomen dat het beton barsten als de schoorsteen opwarmt en uitzet.

Plaats golfkarton rond elk rookkanaal en houdt het op zijn plaats met duct tape om een ​​dilatatievoeg te creëren. Dit zal het beton te houden van kraken bij de schoorsteen verwarmt en uitzet. Om het formulier te voorkomen plakken wanneer ontdaan, olie de binnenkant. Zorg dat er geen olie op de stenen oppervlak. Anders zal het beton niet binden aan de stenen oppervlakken.

Meng het beton vindt u gieten in de vorm, met behulp van kleine aggregaat. Bevochtig de schoorsteen baksteen met water, en giet 1 inch van beton in de vorm. Plaats No. 3 wapening, waardoor het 2 inch vanaf de randen van het formulier. Vul dan het formulier met beton. Glad en afbouwen van de randen met een troffel.

De volgende dag, verwijder de vormen en te verzegelen rookkanaal voegen met een hoge temperatuur kalefateren, en sluit de kroon met waterdichte coating.