hoe je een schoorsteen schoon te maken

Stap 1 – Bepaal of je nodig hebt voor schone

Stap 2 – Controleer uw schoorsteen

Stap 3 – Meet uw Flue

Stap 4 – Organiseer uw apparatuur

Stap 5 – Bereid de kamer

Stap 6 – Verwijder de Damper

Stap 7 – Maak het bovenste gedeelte First

Stap 8 – Reinig de bodemsectie Next

Stap 9 – Reinig de open haard Laatste

Stap 10 – het afval op de juiste

Als opvoeder en professionele freelance schrijver, Laurie Bloomfield heeft een Master’s Degree in Language Education. Haar publicatie portfolio bevat honderden artikelen over uiteenlopende onderwerpen, zoals home improvement, doe het zelf projecten en landschapsarchitectuur, evenals financiën, opvoeding en onderwijs. Ze biedt een hoge kwaliteit artikelen, variërend van traditionele tot hedendaagse onderwerpen in zowel print en digitale formaten.

Als de buitentemperatuur daalt en de lucht koeler wordt, huiseigenaren beginnen met de bouw warm branden, maar om het comfort van een gezellige open haard te genieten, is het belangrijk om te controleren of uw schoorsteen schoon is voordat u het licht van uw eerste stuk van brandhout.

Bepaal of uw schoorsteen is behoefte aan schoonmaak. Uw schoorsteen moet worden schoongemaakt en onderhouden op jaarbasis. Als u uw haard vaak gebruiken, moet u de schoorsteen schoon te vaak als goed.

Gebruik een zaklamp om visueel te controleren het rookkanaal van de schoorsteen. Zorg ervoor dat het licht is helder genoeg om zo ver boven de schoorsteen mogelijk te controleren. Controleer of er geen tekenen dat een dier woonplaats heeft opgenomen in uw schoorsteen. Indien nodig, contact op met een rescue organisatie dier om u te helpen het dier uit de ruimte te verwijderen. Schraap overtollige creosoot puin met een plamuurmes. Als het puin is meer dan 1/8 van een duim dik, van plan om schoon uit de gehele schoorsteen.

Bepaal de hoogte van uw rookkanaal. U zult reinigen van gereedschappen die alle gebieden van uw schoorsteen zal bereiken nodig. Gebruik een meetlint om de afmetingen van uw schoorsteen de ruimte te bepalen. Als het gemakkelijker is om de meting te schatten, een extra bedrag op uw berekening, zodat u zeker bent om de juiste hoeveelheid van de kabel moet overal te bereiken. De meeste schoorstenen zijn rond of vierkant en zijn meestal zes of acht centimeter in lengte.

Zet uw oude kleding en bedek je haar met een kap of pet. Overwegen het dragen van werkhandschoenen om uw handen van steeds vuil te houden. Doe je stofmasker en een veiligheidsbril om uw ogen en mond te beschermen tegen roet en vuil.

Leg uw druppel doek op de vloer in de voorzijde van uw haard, zodat deze naar buiten uitstrekt in uw leefruimte. Leg andere druppel doeken over de meubels die in de kamer. Verwijder alle tapijten die in de ruimte.

Gebruik je zaklamp om de demper insider vinden het rookkanaal. Neem je staalborstel en wrijf het rond de demper om het los te maken. Verwijder de demper en leg het op uw druppel doek. Door het verwijderen van de demper zul je in staat om het rookkanaal schoon te maken zonder dat er iets in de weg van je brush.

Sluit het verlengstuk van de borstel. Duw de uitgebreide borstel omhoog in het rookkanaal. Schrob de schoorsteen, het verplaatsen van de borstel naar boven en naar beneden. Sluit indien nodig een tweede verlengstuk aan de eerste. Verder schrobben van de wanden van de schoorsteen totdat de gehele binnenkant is voltooid. Trek de verlenging borstel uit vanuit de schoorsteen. Neem de staven uit elkaar. Plaats alle onderdelen op de drop doek.

Zodra het bovenste gedeelte van uw schoorsteen schoon is, beginnen te werken op het onderste gedeelte. Gebruik je kleine borstel om de onderste delen van de binnenwanden van de schoorsteen te schrobben. Gebruik de spade om het puin schop in uw aluminium afvalbak. Een wegwerp aluminium braadpan tin werkt geweldig voor het verzamelen van het afval.

Nu de hele schoorsteenkanaal schoon is, kunt u klaar bent met het verwijderen van het puin van de open haard. Gebruik je bezem te vegen uit het puin op het blik. Leeg de blik in de aluminium container. Gebruik uw winkel vacuüm elke kleinere resterende puin in de spleten te verwijderen. Leeg de winkel vacuum in de aluminium container ook. Bevestig de hendel van de demper in het schoorsteenkanaal. Voor meer informatie over hoe u de open haard schoon te maken, bezoek onze gids.

Als u niet zeker bent van uw plaatselijke regelgeving inzake de verwijdering van afvalstoffen schoorsteen, contact op met uw lokale overheid kantoor. Creosoot is een brandbare stof en mag nooit in de prullenbak, waar het vuur kon beginnen worden gezet.