hoe je een sonde thermometer kalibreren

Stap 1 -Ice

Stap 2 – Koken

Stap 3 – Opslag

Met een sonde thermometer is het belangrijk dat de temperatuur zo nauwkeurig mogelijk te zijn om de beste resultaten te bereiken. Calibration om de paar maanden kan het nodig zijn om te zorgen voor nauwkeurige metingen.

Vul een glazen pot of beker tot de rand met het ijs. Voeg 1/2 kopje water en laat het zitten voor 3-5 minuten om adequaat te relaxen het water. Reset de thermometer en zet het in het water. Zorg ervoor dat het niet rusten op het glas. Wacht twee minuten voor een nauwkeurige lezing. De temperatuur moet 32 ​​graden Fahrenheit lezen. Als dit niet gebeurt, past u de lezing.

Zet een pan water op het fornuis aan de kook. Wacht tot het water krachtig kookt gedurende minstens 5 minuten. Haal van het vuur. Snel reset de thermometer en plaats de sonde in het water. Zorg ervoor dat het niet rusten op de pot. Na 2 minuten moet de sonde 212 graden Fahrenheit te lezen. Indien nodig, opnieuw te kalibreren de sonde tot 212 graden.

Overmatige blootstelling aan vocht en temperatuurschommelingen kunnen leiden thermometers tot herijking nodig. Bewaar de thermometer in een schone, droge plaats waar de temperatuur constant.