hoe je een stuurbekrachtiging riem te veranderen

Stap 1 – Aan de juiste Belt

Stap 2 – ontgrendelen de stuurpomp

Stap 3 – Verwijder de oude Stuurbekrachtiging Belt

Stap 4 – de Oude Stuurbekrachtiging Belt vervangen

Stap 5 – Het vervangen van de bouten

Stap 6 – Spuiten Belt Dressing op de New Power Steering Belt; Als u tevreden bent met de spanning en de conditie van de stuurbekrachtiging gordel, spuit een flinke hoeveelheid van de gordel dressing op de pas vervangen stuurbekrachtiging riem. Laat deze drogen voordat het sluiten van de kap.

Stap 7 – Controle van de New Power Steering Belt

Het veranderen van een stuurbekrachtiging riem is een stuk makkelijker dan je zou denken. Je hoeft niet om een ​​fortuin uitgeven voor iets dat je zelf kunt doen.

Om met succes vervangen van een stuurbekrachtiging gordel, het verkrijgen van de juiste type band is van cruciaal belang. Aan de rechterkant stuurbekrachtiging riem voor uw auto, check het onderdeelnummer op uw oude riem. Een deel aantal kan helpen bij het kruis verwijst naar de aard van de band geschikt is voor het merk of model van uw auto.

Haal de bout van de bovenste koppelpunt van de pomp alsmede lagere mount riem. Dit zal de poelie van de pomp los te maken. Dit zal ook los van de spanning van de band maakt het gemakkelijker om de band weg te wrikken. Niet helemaal verwijder de stuurbekrachtigingspomp van de motor.

Haal de riem van de poelie zorg ervoor dat niet aan de riem te snijden. Als het te moeilijk wordt om de band te verwijderen, moet u wellicht een andere katrol in de pomp te verwijderen. Voor oude auto’s gemaakt vóór 1990, zou het een V-vormige poelie voorzien terwijl de nieuwere automodellen de serpentine soort zou hebben.

U kunt ook een ½ inch schijf breaker bar gebruiken door deze in de vierkante opening van de gordelspanner. Draai de spanrol tegen de klok in, totdat de stuurbekrachtiging riem van de poelies van de pomp kan worden verwijderd.

Zodra u de oude riem hebben peuterde kunt u vervolgens te vervangen door de nieuwe. Plaats de schuine rand van de stuurbekrachtiging riem op de poelie groef. Met behulp van een schroevendraaier, trek de pomp uit de buurt van de berg zodra de stuurbekrachtiging riem is in de positie om de juiste spanning aan de riem geven.

Wanneer de juiste spanning op de stuurbekrachtiging band is bereikt, gebruikt een sleutel om de bovenste bout vervangen. Gebruik ook de sleutel om de schroef vast te draaien. Na dit te doen, moet de onderste bout volgende worden aangedraaid. Zorg ervoor dat elke kant heeft een 1-inch toelage.

Na de gordel dressing op de pas vervangen stuurbekrachtiging gordel is gedroogd, controleren om te zien of de auto verloor elke stuurbekrachtigingsvloeistof. Als dit gebeurt, voeg meer stuurbekrachtiging vloeistof naar de auto.

Zodra alles in orde is, kunt u testen of de onlangs vervangen stuurbekrachtiging riem is op zijn plaats. Start de motor en zet het stuurwiel. Iemand kijken naar de motor of de riem op de juiste pomp beweegt.