hoe je gedroogde verf te verwijderen van een verfborstel

Stap 1 – Veeg Wet Paint

Stap 2 – Spoel je penseel

Stap 3 – Apply Your Soap

Stap 4 – Dry Your Brush

Als u eigenaar bent van een penseel dat is uitgegroeid tot bedekt met gedroogde verf, kan je je afvragen hoe om te gaan schoonmaken. Gelukkig spoelen gedroogde verf van een kwast is een eenvoudige taak die met succes kan worden uitgevoerd met behulp van een paar voor huishoudelijk gereedschap.

Als u onlangs een paint job hebt voltooid, gebruik dan een absorberende papieren handdoek of een eenmalig washandje om alle natte verf van de borstel schoon te maken. Niet deze stap goed uitvoert zal onvermijdelijk leiden tot de vorming van meer gedroogde verf, waardoor uiteindelijk het reinigingsproces verzwaren. Bij het uitvoeren van deze stap, zorg om het penseel voorzichtig af te vegen en te voorkomen dat het trekken aan haar haren. Zodra de resterende natte verf met succes is schoongemaakt, bent u klaar om verder te gaan met de volgende stap.

Na doorgeblazen je kwast van natte verf, ben je klaar om het te ontdoen van alle aangekoekt-op droge verf ook. Indien de gedroogde verf op basis van olie, beginnen deze stap door het gieten van terpentijn op de gekleurde haren. Als alternatief, als de gedroogde verf op basis van water, moet u uw penseel te spoelen onder een kraan. Bij het gebruik van een kraan om de borstel te spoelen, zorg ervoor dat de temperatuur van het water is lauw. Als het water te warm is, een deel van haren van uw penseel dreigen af ​​te vallen. Zodra uw penseel is grondig gespoeld, ben je klaar voor de volgende stap zijn.

Nu dat je penseel is gegeven een krachtige spoelen, is het tijd om uw zeep toe te passen. Begin deze stap met behulp van uw vingers om een ​​kleine hoeveelheid milde zeep zachtjes van toepassing op de vers gespoeld haren. Nadat de zeep is aangebracht, zorgvuldig te werk het in een schuim. Bij het uitvoeren van deze stap, zorg ervoor dat niet te veel druk toe te passen op haren van uw penseel, want ze zijn bijzonder kwetsbaar en gevoelig voor onthechting als ze nat zijn. Herhaal dit proces tot alle aangekoekt-on verf is verwijderd uit uw borstel. Als je last hebt van de chemische samenstelling van de gedroogde verf of gewoon wilt u uw handen schoon te houden, wilt u misschien een paar beschermende handschoenen te trekken bij het uitvoeren van deze stap.

Het hebben gezien uw penseel een grondige reiniging, je bijna klaar bent. Als je in een haast om uw penseel te drogen, gebruik dan een absorberende papieren handdoek of een eenmalig washandje om voorzichtig weg te vegen het water, weer en zorg ervoor dat de juiste hoeveelheid voorzichtig te zijn bij het omgaan met natte haren. Als je in geen bijzondere haast, leg het natte borstel boven op een papieren handdoek of een droge doek en laat het aan de lucht drogen. De laatste optie is de beste keuze als u zich zorgen over schade aan de haren bent.

Bij het schoonmaken van gedroogde verf van een kwast, bedenk deze vier eenvoudige stappen en je penseel wordt schoon in een mum van tijd.