hoe je gordijnen schoon te maken zonder een stoomboot

Stap 1 – Vacuum gordijnen

Stap 2 – Spot Clean

Stap 3 – Iron and Fluff

Stoomboten van pas komen bij het reinigen van gordijnen, maar ze zijn duur en kunnen soms moeilijk te bedienen zijn. Hoewel dit de aanbevolen manier om gordijnen reinigen, zijn er andere alternatieven om ze schoon.

Hoe ga je over het schoonmaken van uw gordijnen zal variëren op basis van de verschillende materialen waaruit ze gemaakt zijn. Maar over het algemeen zijn de meeste gordijnen vereisen stomerij.

Gebruik een krukje en uw stofzuiger met de borstel beslag op de slang om al het stof te zuigen off van de gordijnen. Als de stof wordt gevangen in uw stofzuiger, strek de kniehoge kous over het einde van de bijlage en voort te zetten. Start vanaf de top en werk je weg naar beneden, het veranderen van de kous als dat nodig is. Als u gebruik maken van een opstapje bemoei je met je voet.

Voeg een paar druppels afwasmiddel om je warm water. Je hoeft niet te schudden of iets, want als je je spons duik in het en wring het uit, dat zeepsop zal creëren. Spritz een beetje van uw zeepwater op het vuil plek, en laat het zitten voor ongeveer een minuut. Dep je vochtige spons met een beetje van schuim op de plekken die reiniging nodig hebben, en werken ze in met uw spons. Spoel uw spons heel goed met warm water in uw gootsteen, en ga terug naar deppen het vuil plek uit de stof. Spoel nog een keer en herhaal, waardoor het aan de lucht drogen. Als er water vlekken, kunt u de stoomfunctie te gebruiken op uw strijkijzer om ze te verwijderen.

Als u nodig hebt om de stof tinten schoon te maken, de methode is hetzelfde.

Als de gordijnen zijn opgedroogd, als je ze kunt verwijderen, doe dat dan en strijk ze. Voor fluwelen gordijnen, moet u mogelijk een lagere instelling te gebruiken op uw strijkijzer en een lage stoom setting. Voor kleuren, zou je hetzelfde doen.

Hang je gordijnen back-up en pluis ze een beetje, om hen terug te geven hun vorm.