hoe je je eigen pelletkachel bouwen

Stap 1 – Zoek de boiler

Stap 2 – Maak het Firebox

Stap 3 – Verf

Stap 4 – Verbinding maken met Ducting

Een pelletkachel is een economische manier om uw huis of appartement te verwarmen. Het maakt gebruik van langzaam brandende brandstof van samengeperste houtkorrels die een constante vlam te maken zonder tussenkomst. Een houten pelletkachel is milieuvriendelijk, omdat het minder hout gebruikt dan een conventionele houtkachel. Het kost ook minder te werken omdat het niet nodig is om zo veel hout te kopen.

Pellet houtkachels kan overal kosten van $ 500 tot een paar duizend dollar, maar je kunt een te maken voor veel minder dan dat. Het enige wat u hoeft te doen is bereid om vuil en te investeren een beetje tijd en energie en je hebt een nog milieuvriendelijker pelletkachel gemaakt van gerecycleerde materialen. Houd in gedachten dat dit ontwerp meer utilitaire dan een winkel koopt kachel zal zijn, dus als u zich zorgen over uw interieur kijken bent, zou dit het meest geschikt voor een garage of werkplaats ruimte.

Opmerking: Zorg ervoor dat u contact op met de plaatselijke bouwverordeningen voordat u een self-made pelletkachel in uw huis. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw kachel voldoet aan de federale en lokale regelgeving voor de veiligheid en om ervoor te zorgen dat u de juiste verzekering.

U kunt een gebruikte elektrische boiler op elk dump te vinden. Niet in de war tussen een elektrische boiler en de standaard 50-liter vat te krijgen. Vermijd het gebruik van het laatste, want zijn vorm is groot en onhandig, het maakt een inefficiƫnte hout pelletkachel en het ziet er lelijk. Elektrische boilers hebben een wanddikte dat is drie tot vier keer meer dan de liter boilers, waardoor ze beter in het houden van warmte en uiteindelijk langer durende toen omgezet in een pelletkachel maakt. Ze langer meegaan dan ook drum kachels en zijn veel meer luchtdicht.

Op de stortplaats, verwijder de isolatie en dunne metalen omhulsel van rond de boiler. neem dan een goede blik op de tank zelf om ervoor te zorgen dat er geen corrosie of roest. Indien mogelijk, proberen ervoor te zorgen dat het metaal niet-gegalvaniseerd, omdat gegalvaniseerd metaal geeft giftige dampen bij verhitting.

U kunt ook een kwaliteit gebruikt boiler in steegje afvalcontainers achter apparaat winkels. De isolatie en dunne metalen wrapper u verwijdert, moet later worden genomen om de dump of gerecycled waar mogelijk.

Leg het toestel op zijn kant en las 7/8 inch poten naar beneden, indien van toepassing. Gebruik de buis slang aan een uitlaat stack te creƫren, het lassen van het strak om het luchtdicht. Draai dan de verwarming rond en snijd een gat one-inch breed aan de top. Zorg ervoor dat de stapel is ongeveer 6 3/4 inch lang en fakkels tot 2 1/8 inch aan de bodem in de vorm van een omgekeerde gloeilamp. Las het goed, als alle ontsnappende gassen gevaarlijk kan zijn.

Maak een vuurhaard deur door het snijden van de bovenkant van de boiler shell, het toevoegen van scharnieren, en opnieuw te lassen om de lucht lekken te voorkomen.

Spray verf de binnen- en buitenkant van uw nieuw gemaakte pelletkachel. Doe dit in een goed geventileerde ruimte met de juiste apparatuur zoals een veiligheidsbril en een gezichtsmasker.

Sluit de pelletkachel aan een bestaande aansluiting op kanaal als je het vervangen van een eerdere houtkachel. Als u hebben momenteel een houtkachel in het gebied, kan het nodig zijn om iemand om veilig kanaal verbindingen in de muren te huren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de buitenwereld verbinding is veilig gelegen, zijn zo schadelijke gassen afgeleverd op de juiste plaats.