hoe je kast schuifdeuren van afwerking-grade multiplex bouwen

Stap 1: Het meten van de Doors Maten

Stap 2: Het verwijderen van Deuren

Stap 3: Schuren

Stap 4: Het schilderen van de deur

Stap 5: Het installeren van het schuifmechanisme

Stap 6: Het installeren van de deur

Kast schuifdeuren bieden het voordeel van het houden van alles binnen vrij van stof. Ze zijn gemakkelijk te openen en niet hoeft los te breken uit de kast als draaideuren. Om kast schuifdeuren te bouwen moet je de titels of schuifmechanisme dat zij zullen gebruiken overwegen. Zij hebben doorgaans extra diepte die hen in staat stelt om items zoals speelgoed en sportieve gear te houden. Kasten met schuifdeuren zijn duur, maar u kunt gemakkelijk fabriceren en installeren op uw triplex schuifdeuren aan een kast tegen een zeer lage kostprijs.

Neem de afmetingen van de deur te bouwen. De deur moet worden gemaakt van de graad van afwerking multiplex. De deur zal gaan met een schuifmechanisme. Het zal twee delen die elkaar ongeveer 1-1 / 2 inch overlappen 2 inch. De maat te worden, om de overlapping te. Moet nauwkeurig worden genomen, zodat deur glijdt en bedekt de opening.

Markeer de maten gemeten aan de multiplex vel en maak de lijnen met een rechte rand. Snijd de deur stukken op een tafel zag, waardoor de lijnen gemarkeerd.

Schuur de multiplex deur stukken met behulp van een schuurmachine met 80 korrel schuurpapier. Schuur de hele deur, het bijhouden van de randen recht. In het geval dat knip je kort van de lijn, met de schuurmachine om de grootte te voltooien. Zand opnieuw met 160-korrel en maak de deur oppervlak glad voor een fijne afwerking.

Coat de deur met primer met behulp van de borstel. Laat de primer drogen. Verf de deur met de kleur van uw keuze. U kunt overeenkomen met de afwerking met de finish in de kamer. Het is ook mogelijk de deur vlekken in plaats van schilderen. Breng twee of drie lagen om een ​​uniforme afwerking te krijgen.

Lijn het schuifmechanisme van de deur stukken in te stellen en zet de rand mechanisme met schroeven. Zorg ervoor dat de dia-niveau. De schuif vast te stellen op ongeveer 1/2 inch vanaf de voorrand van de bovenkant van de deur over de gehele lengte. Bevestig het koppelen van het mechanisme deurpanelen.

Installeer de deur naar de bijbehorende dia deel op de kast. De voordeur panel zal het andere paneel in het midden overlappen. De deurpanelen kan schuift in. Stevig na de invoering van de deuren de kanalen Fix. Open de deuren een paar keer om ervoor te zorgen dat ze soepel bewegen zonder vast komen te zitten. Indien nodig, kunt u de nodige aanpassingen te maken. Maak de knoppen of handgrepen op de juiste posities.