hoe je problemen in een defecte circulatiepomp detecteren

Stap 1: Controleer de circulatiepomp

Stap 2: Controleer Radiatoren en Tubing

Stap 3: Controleer voor Air Bound System

Stap 4: Fix eventuele lekken

Stap 5: Controleer de motor en Circulation

Stap 6: controleren op problemen veroorzaken van lawaai

Een circulatiepomp is een apparaat dat wordt gebruikt om water of koelvloeistof circuleren via leidingen die naar radiatoren, airconditioning, plinten, of ander type convectie items. Ze helpen om de koelvloeistof of het verwarmde water, door het huis te verdelen om de temperatuur te regelen. Detecteren problemen met een defecte circulatiepomp geen complexe situatie, maar vereist enige tijd en aandacht voor de symptomen.

Vele malen als we geloven dat er een probleem is met de circulatiepomp kan het iets anders zijn. Inspecteer de pomp op tekenen van klaarblijkelijke problemen. Dit kan tot lekkages of gebroken leidingen.

Een manier om een ​​probleem met de circulatiepomp te detecteren is om de radiatoren en leidingen afkomstig van de pomp zelf te controleren. Als de thermostaat vertelt de pomp tot het verwarmde of gekoelde lucht circuleren, controleren de buizen te zien of ze opwarmen of afkoelen. Raak de radiator buizen te kijken of ze worden steeds heter. Zo niet, dan kan dit betekenen dat de circulatiepomp niet werkt zoals het zou moeten.

Er zijn momenten waarop een aantal gebieden van het huis warm krijgt, maar andere kamers zijn nog steeds koud. Wanneer dit gebeurt is dat een indicatie dat de pomp werkt, maar dat de lijnen lucht zijn gebonden. Om dit probleem op te lossen moet u de ketel uit te schakelen en afvoer het. Laat vervolgens de druk in de leidingen om zich te ontdoen van de luchtzakken. Zodra het toestel is gereset, moet u merken dat de circulatiepomp nu regisseren verwarmd water door alle lijnen.

Een circulatiepomp is gevoelig voor lekkage bij de flenzen. Na een aantal jaren van gebruik, de bevestigingsschroeven corroderen genoeg waar ze los te maken of breken helemaal. De oplossing is eenvoudig genoeg. U verwijdert gewoon de oude bevestigingsmateriaal. Leg ze in een nieuwe pakking en zet de flens met nieuwe bevestigingsmateriaal.

Een minder voorkomend probleem dan lekken of lucht in de leidingen is dat de pomp geen pomp lopen maar de motor loopt. Wanneer dit gebeurt, moet u de pomp af te nemen om ervoor te zorgen dat de draden niet worden aangetast, of de inlaatkleppen geblokkeerd.

Soms is de circulatiepomp maakt een hoop lawaai. Wanneer dit het geval is, zijn er verschillende dingen die mis kan worden. Lucht kan in de lijnen Een meer voorkomend probleem veroorzaakt ruis die van invloed zal slecht in de pomp zelf. Een andere reden voor het geluid dat de pomp is gemonteerd enigzins scheef en niet aangepast aan de pijpen. Bij een bank of meerdere circulatiepompen, kan de ruis hoorbaar via de terugslagklep in een van de verschillende mounts. Om het specifieke probleem te vinden, zal de pomp te worden verwijderd en geïnspecteerd.