hoe je uitlaat headers bouwen

Stap 1 – Design Exhaust Header

Stap 2 – Snijd hoofdbuis

Stap 3 – Sluit de eerste bocht

Stap 4 – Omgehakt Pipes

Stap 5 – Cut Gaten en Weld Together

De uitlaat headers zijn het deel van een automotor die verbrandingsgassen verzamelt en trekt ze uit de zuiger. Prestaties headers helpen de motor te bereiken betere prestaties door het verminderen van de tegendruk in het uitlaatsysteem van een beroerte. Custom headers worden ook geïnstalleerd voor esthetische aantrekkingskracht. Als uw auto is uitgerust met een aangepaste motor kan de fabrikant niet headers voor hebben. Je moet je eigen headers te bouwen in dit geval. Deze job vereist toegang tot een breed scala van gereedschappen voor metaalbewerking. Het vereist ook een gedeeltelijke demontage van de motor. Probeer om kits met onderdelen te verkrijgen geprefabriceerde voor uw situatie. Schets van een ontwerp- en kies een type uitlaatpijp. Bouwen aan het ontwerp en controleer of het past. Gebruik een goede techniek met het schoonmaken van alle bezuinigingen voor het lassen. Het project zal ongeveer 2 dagen de tijd om af te maken.

Ten eerste, schetsen de lay-out van de aangepaste koptekst. Voordat de bouw, moet je de hoek, sweep, diameter, lengte, en de samenstelling van de buizen die u wilt gebruiken te bepalen. Verkrijgen header kits en buig de stukken zelf. Koppel de brandstofleidingen en de accu en verwijder de huidige uitlaat header indien van toepassing. Headers zijn gemaakt van roestvrij staal of keramiek. Sommige zijn van roestvrij staal met keramische coating. De keramische verschaft isolatie en voorkomt roest maar is gevoelig voor scheurvorming.

De eerste stap is de buis die de hoofduitlaatkamer verzamelpunt zal dienen snijden. Alle van de leidingen zullen worden gebruikt bij het uit de motor cilinders. U zult twee gelijke lengte buizen, op moet aan elke kant van de motor. Verwijder alle delen, met een slijpschijf. Bout de flenzen aan de koppen.

Bevestig de eerste bocht naar het uiteinde van de pompstengel. Het kan zijn dat het iets flare te passen. Houd dit stuk tegen de motor uitlaatspruitstuk om de pasvorm te controleren.

Gekapt buizen naar de andere motor havens te passen. Knip stukjes van U-bochten met een lintzaag en reinig de randen met een molen. Dan, trim het andere uiteinde van de buis naar de header flens te passen. Vorm de uiteinden met een trommel schuurmachine. Tack lassen ze op zijn plaats en markeer de voegen met kleurstof machinists ‘. Schetsen patronen van dit ontwerp om het voor de andere kant van het motorblok te kopiëren.

Snijd door de hechtlassen en verwijder de pijpen van de header. Gebruik een snij-wiel om de gaten voor de leidingen te maken. Tack lassen de leidingen weer aan, en vervolgens schoon alles grondig met de molen nog een keer. Nu zorgvuldig te voltooien de finale las.