hoe je zuurstof sensor van een voertuig te veranderen

extra Tips

Als uw auto niet geven u de gewenste kilometers, is de kans groot dat de zuurstof sensor behoeften van uw voertuig r; epairing. Een zuurstof sensor is een belangrijk onderdeel van de motor en de uitstoot van het voertuig. De meeste auto’s hebben een computersysteem die detecteert hoeveel olie vereist door de motor en draagt ​​de brandstof uit de tank naar de motor. Het doel van de zuurstofsensor is de hoeveelheid onverbrande elementen in de uitlaatpijp detecteert en zendt deze informatie naar de computer die de brandstof. De computer beurt interpreteert het lezen en levert de juiste hoeveelheid brandstof aan de motor.

Een gloednieuwe zuurstof sensor kan worden gekocht voor $ 100 en het installeren van het is niet zo moeilijk als het lijkt. De zuurstofsensor kan worden gekocht bij een plaatselijke winkel automobielonderdelen. Veel automotive online winkels verkopen ook zuurstofsensoren online. In een enkel voertuig, kan er meer dan één zuurstof sensor. In de meeste gevallen, de maten zijn ook verschillend. Het is dus een goed idee om de winkel experts vragen om u een zuurstof sensor socket dat een splitsing in het midden, zodat de kabel om effectief te passen heeft geven.

gereedschap nodig

Stap één: Het testen van de zuurstofsensor

Ga na of uw voorgevoel over de zuurstof sensor defect goed of fout is. De beste manier om dit te detecteren is via een codelezer. Lees de gebruiksaanwijzing aandachtig door en bevestig de code lezer om de motor van uw auto. Als de lezer toont de zuurstof sensor moet worden vervangen, verder met de volgende stap.

Stap twee: Het verhogen van de auto

Gebruik een krik om de auto te verheffen. Dit is nodig omdat de wagen zuurstof sensor is geplaatst bij de uitlaat. De auto wordt in een verhoogde staat zal je een beter zicht en toegang tot het werkgebied te geven.

Stap drie: Het verwijderen van de kabels van de batterij

Koppel de kabels aangesloten op de accu.

Stap vier: Plaatsing van de zuurstofsensor

Zoek uit wat de exacte locatie van de zuurstof sensor. Eenmaal ontdekt, verwijder de zuurstof sensor. Gebruik een speciaal ontworpen lambdasonde aansluiting aan de storing te vervangen. In het geval dat uw zuurstof sensor is vies en niet gemakkelijk kan worden verwijderd, kunt u een spray gebruiken om de zuurstof sensor los te maken. Breng de spray en laat het op voor een paar minuten. De spray zou werken aan de vuildeeltjes en draai ze. Eenmaal los, kunt u gemakkelijk verwijderen van de zuurstof sensor en vervang hem.

Stap vijf: Het installeren van de nieuwe sensor

Installeer de nieuwe sensoren met de hulp van een stopcontact en ratel. Draai de sensor met een momentsleutel tot ongeveer 20 voet-pond en stevig bevestig de kabel bedrading naar de sensor.