hoe om te controleren op lekken in een vacuümsysteem

Stap 1 – Zoek naar Obvious Breaks

Stap 2 – Luister naar Lekkende Air

Stap 3 – Feel voor de Lek

Het vinden van een lek in een vacuüm systeem kan een beetje zoals het vinden van de spreekwoordelijke naald in de spreekwoordelijke hooiberg zijn. Echter, er zijn bepaalde dingen die je kunt doen om het vinden van lekken in een vacuüm systeem veel gemakkelijker. Deze bepaalde dingen kunnen worden onderverdeeld in 3 grote categorieën.

Je ogen zijn een van ‘s werelds beste diagnostische instrumenten voor u beschikbaar. Je hoeft alleen te weten wat te zoeken. Als u denkt dat er een lek in een vacuüm systeem met flexibele leidingen, buig de lijn in alle richtingen mogelijk is en op zoek naar scheuren of gaten in de leidingen. Het is belangrijk te onthouden dat er meer dan één punt op het vacuüm lijn die lekt kan zijn, dus het is belangrijk om te onthouden om de gehele lengte van het vacuüm lijn te controleren, van bron tot eindpunt.

Ook grondig te inspecteren aansluitpunten voor een goede pasvorm. Zorg ervoor dat er geen deuken in metalen hulpstukken. Als er pakkingen moet op de aansluitingen, controleren om ervoor te zorgen dat ze in bruikbare staat. Zorg ervoor dat alle aansluitingen goed zijn aangesloten en vastgezet. Dit laatste punt betekent om te kijken naar de verbinding en vervolgens ook fysiek controleer de aansluiting door een van beide wiebelen om te zien of het is te verliezen, of de verbinding te trekken en vast opnieuw aan te sluiten.

Elk lek in een vacuümsysteem gaat om een ​​verhaal vertellen sissend geluid te produceren. Hoe luid dat sissende is afhankelijk van de grootte van het lek en de onderdruk die door de vacuümpomp systeem. Schakel zoveel generatoren van omgevingsgeluid als je kunt en zet het vacuümsysteem. Lopen van de vacuümbron aan de terminus of einde van de vacuümleiding. Als je loopt de zuigslang of lijn, beweeg het rond om te proberen tot het punt van het lek te stimuleren om meer lawaai te maken, waardoor het makkelijker om te horen.

Een tip voor deze stap zou zijn om af te sluit het einde van het vacuüm lijn aan het einde het verst van de bron. Het aansluiten van de lijn zal vacuüm uitoefenen op het lek, waardoor het harder. Als dit niet helpt, krijg je dan een kleine spray fles en vul deze met water. Met het vacuümsysteem uitoefenen van vacuüm in de leidingen, spuit de lijn en wacht op borrelend tegelijkertijd weergegeven met de ruis van de vacuümlek.

Voor deze stap moet u licht begrijpen het vacuümsysteem lijn met het systeem geactiveerd en het uitoefenen van vacuüm binnen de lijnen. Langzaam lopen uw hand van de bron tot het einde van het vacuümsysteem lijn. Bevochtigen van uw hand zal helpen bij het vinden van het lek met deze methode te wijten aan de verdampingskoeling effect van de lucht bewegen over een nat lichaamsdeel.