hoe om te kopen hout

Bepalen wat voor soort Lumber You Need

Zorg ervoor dat het Straight

Controleer op Arches

waterdichting

Als het tijd is voor uw volgende DIY-project, kan het nodig zijn om te winkelen voor hout. Met een beetje kennis van de basis, het kiezen van de juiste planken kan een zeer eenvoudige taak.

Hoe je van plan bent om uw hout te gebruiken zal bepalen welk type je nodig hebt om te kopen.

Voor sommige projecten zal het uiterlijk van het hout belangrijk. Zo kan u het maken van een kast of een meubel dat zal worden gebeitst of gelakt. In dit geval kiezen voor hout dat wordt beoordeeld als ‘premium’ of ‘te selecteren.’ Deze termen verwijzen naar een stuk van een gebrek aan knotholes, onaantrekkelijk kleurvariaties of andere grote onvolkomenheden hout’s;. Voor andere projecten, het uiterlijk van het hout zal niet veel uit of je van plan bent om het hout te schilderen. In deze omstandigheden, selecteer ‘gewone’ klas stukjes hout. Voorkomende graad hout kan onvolkomenheden bevatten, maar het is veel minder duur dan de premie of selecteer rangen.

Bij het kiezen van hout, zorg ervoor dat de stukken zijn recht, niet kromgetrokken of overdreven gebogen. De test kan enige oefening vereisen.

Als het hout lijkt te worden gebogen of vervormd – kies een ander stuk.

Leg het stuk hout op een vlakke ondergrond of vloeroppervlak. Beide uiteinden van het hout moet plat op het oppervlak, en er mogen geen bogen of bogen zichtbaar. Zorgen dat er geen bogen of bogen in het midden van het hout ook. Het hout moet volledig vlak rusten op een vlakke vloer.

Als u zult worden met behulp van het hout buiten, of als het hout zal worden blootgesteld aan de elementen, dan moet je stukken die speciaal zijn behandeld om te weerstaan ​​buigen en schade veroorzaakt door water te selecteren. Dit type hout wordt algemeen aangeduid wordt als “behandeld hout” of “waterproof hout. ‘ Houd er echter rekening mee, dat deze stukken duurder dan onbehandelde boards kunnen zijn.