hoe ondergrondse sprinkler buizen te verbinden

Stap 1 – Bepaal de Sprinkler Pipe Paths

Stap 2 – Snijd en Reinig de Pipes

Stap 3 – Deelnemen aan de Pieces

Van alle taken die men moet uitvoeren bij het installeren van een in de grond sprinklerinstallatie, het graven, het leggen en verbinden die nodig zijn voor de sprinkler buis duurt meestal de meeste tijd en moeite. Het goede is dat het installeren van de leidingen is iets wat je kunt gemakkelijk doen op uw eigen, zolang je de juiste tools en begrijpen van de belangrijkste stappen te volgen. Begrijpen hoe de buizen te verbinden is niet alleen belangrijk tijdens de eerste installatie, maar het is een vaardigheid die je nodig zult hebben bij een gebroken deel van de sprinkler buis moet worden vervangen. Het verbindingsproces is afhankelijk van of het een polyethyleen buis of een PVC pijp.

Op een schetsboek, in kaart brengen van de sprinkler paden in uw gazon. Wat belangrijk is hier te zien waar de leidingen moeten buigen om een ​​voorwerp of op een hoek. Dit is belangrijk als het gaat om PVC pijp installatie, omdat het de onderdelen die u nodig heeft om te snijden en lid worden van de leidingen zal markeren. Polyethyleenbuizen hebben weliswaar flexibel en vereisen minder voegen dan PVC leidingen.

Met behulp van een pijpsnijder of ijzerzaag, meet de pijp lengte en snijd zo nodig op basis van de bevindingen in stap 1. Een ijzerzaag is gebonden aan ruwe uiteinden achter te laten op de snijkant en interfereren met de gezamenlijke kracht. Gebruik een bestand naar de cut gebied glad. Was zowel de buitenkant en de binnenkant van de snede en het verbindingsstuk met een oplosmiddel primer. Zelfs kleine korrels van vuil kan de uiteindelijke sterkte en de levensduur van de verbinding in gevaar brengen.

Bij toetreding PVC buizen Breng de PVC lijm op de buitenkant van de buis en de binnenkant van het gewricht. Steek de buis in het gewricht en draai het rond, zodat de lijm gelijkmatig wordt verdeeld en rondom in het gewricht. Merk op dat de lijm houdt vast in ongeveer dertig seconden, dus deze stap moet snel worden uitgevoerd. In het geval heb je iets dat de sterkte van de verbinding zou kunnen beïnvloeden, trekt u de twee stukken uit elkaar onmiddellijk, maak ze schoon met het oplosmiddel primer, en opnieuw beginnen met het proces te merken.

Voor polyethyleen buizen, het verbinden proces is niet zo uitgebreid. Neem de uiteinden van de polyethyleen buizen en steek ze in het verbindingsstuk. Oefen druk op de gewrichten met behulp van de klemmen te duwen in beide uiteinden in de juiste positie en houdt ze snel.

Daar heb je het: een volledige sprinkler pijpverbinding. Een belangrijk ding om op te merken is niet te veel gewrichten in je ondergronds sprinklerinstallatie leidingsysteem. Vasthouden aan de voorgeschreven instructies voor het verbinden van de leidingen moet een aanzienlijke mate van zekerheid te bieden. Echter, hoe meer gewrichten u hoe groter de kans op lekken in de tijd.