hoe te berekenen die hele huis fan voor u geschikt is

berekeningen

Andere factoren

Er zijn een aantal dingen in gedachten te houden wanneer het proberen om welk type hele huis ventilator te bepalen zal werken in uw huis, en je moet je huiswerk doen voordat u een verbintenis aan te gaan.

Als uw huis is goed geïsoleerd, vermenigvuldig de vierkante meters met 3. Als uw huis niet over voldoende isolatie, vermenigvuldig de vierkante meters van de plafondhoogte en vermenigvuldigt het product van die met 0,5. Het nummer dat u krijgt van een van deze berekeningen is een nauwkeurige schatting van de CFM-nummer van uw ventilator moet hebben. Deze nummers ruwweg variëren van 1-6000.

Een van de andere dingen in gedachten te houden bij het kiezen van een ventilator is de schaduw van uw huis. Als u omringd door een bos van bomen of andere vormen van schaduw, de kans groot dat uw huis minder zon krijgt dan gemiddeld. Dit houdt het koeler dan het anders zou zijn.

Het volgende ding in gedachten te houden is uw dak. Indien het is gemaakt van een reflecterend materiaal en een lichte kleur, kan dit ook uw huis koeler dan gemiddeld.

Tot slot, deze fans vereisen dat u al voldoende zolder ventilatie en werken het beste met twee tot vier keer de gewone ruimte van een dak vent.