hoe te pluggen stootvoegen in hout gesneden

Stap 1: Aankoop Materials

Stap 2: Boor Gaten

Stap 3: Snijd de Ankers

Stap 4: Plaats de Ankers

Stootvoegen zijn joins die het mogelijk maken twee stukken hout aan elkaar worden gekoppeld aan hun uiteinden. Een stuikverbinding is eenvoudig een type verbinding dat kan worden gebruikt bij het maken van verschillende soorten hout werken projecten, zoals frames, laden en kasten. Bij gebruik van een plug aan de gezamenlijke bevestigen kunt u extra kracht geven aan de gezamenlijke dan wanneer je andere bevestigingsmiddelen gebruiken.

Het proces van het snijden van een plug butt joint in hout houdt simpelweg in het boren van gaten in het hout, het plaatsen van de pluggen in de gaten, samenvoegen van de stukken en het veiligstellen van het gewricht met klemmen. Deze how-to artikel voor de doe-het-zelver zal elk van deze stappen voor het maken van een plug butt joint in hout uit te leggen.

De eerste stap in het proces van het maken van een deuvel stootlas is om het hout nodig voor project dat het gewricht, zoals de pluggen moeten kopen. U kunt een eenvoudige handzaag of een cirkelzaag gebruiken om de bezuinigingen in de pluggen aan de grootte die nodig is voor het gezamenlijk maken of de aankoop pre-cut pinnen die ongeveer 1 tot 1-1 / 2 centimeter in lengte. Hoe langer de deuvel, hoe sterker de stootvoeg.

U moet gaten boren in de aangrenzende stukken hout dat de stootvoeg zal vormen. Boor twee gaten ongeveer 1/4 tot 1/2 inch uit elkaar in de bovenhoek van de onderrand van het gewricht en het centrum binnenbodem van het bovenste stuk van de stootvoeg. Wanneer gevormd, zal het resulterende stootvoeg uitzien als een “L” U moet de gaten diep genoeg om de pluggen te verbergen boren en vormen een hechte band toen gelijmd. Een diepte van ongeveer 7/16 van een inch voor een 1 inch deuvel moet voldoende zijn om een ​​goede binding te vormen.

Na het boren van gaten in het hout stukken die de verbinding te vormen, moet u de pluggen te snijden (in het geval waar je niet pre-cut pluggen heeft gekocht). Meet de plug-stick in 1 inch (of 1-1 / 2 inch als je langer deuvels wenst) secties en markeer de stukken met een potlood. Neem de stok om een ​​cirkelzaag en maken de bezuinigingen op de lengtes die nodig zijn om de stootvoegen mee te produceren. U kunt ook gebruik maken van een handzaag om de pluggen te snijden, zorg ervoor dat je het einde zijn plaats te houden om de plug-stick te houden van het vliegen tijdens het zagen het stuk.

De volgende stap is om lijm plaatsen in de gaten en plaats de pluggen in een einde van het hout. Word lid van de stukken samen en klem het gewricht, met behulp van een houten klem.