hoe uitlopende dakrand te bouwen

Het is standaard procedure om dakrand bouwen op een gebouw, maar het toevoegen van uitlopende dakrand biedt echt een decoratief effect. Op het eerste gezicht denk je misschien dat dit zou echt een uitdagende taak zijn, maar het is vrij eenvoudig te realiseren. Het enige wat je doet is bouwen aan de standaard type dakranden en toe te voegen aan het aan de uitlopende rand te maken.

Stap 1 – Zoek het nummer van Rafter Tail Blocks You Need

De omvang van het dak zal het aantal spant staart blokken die u nodig hebt voor de dakrand te bepalen. Een gemakkelijke manier om erachter te komen hoeveel je nodig hebt voor uw project is om het aantal spanten u in het dak te tellen. Markeer de vlekken op de zijwanden, waar je nodig hebt om de staart blokken te plaatsen.

Size 2 – Zag de Rafter Tail Blocks

U moet het spant staarten afgesneden onder dezelfde hoek als de spanten, en ze moeten ook van dezelfde breedte zijn. Meet de breedte van de balken, en laat de staart blok door de zaag om dezelfde breedte te bereiken. Knip dan de raad van bestuur onder dezelfde hoek. Werken met een staart blok in eerste instantie om ervoor te zorgen dat de breedte en de hoek cut juiste voordat het snijden van alle anderen is.

Grootte 3 – Bevestig de Rafter Tail Blocks

Spijker het spant staart blokken aan de 1×6-inch boards. Als je ze allemaal op hun plaats, te beginnen spijkeren de planken in plaats langs de zijwanden van het gebouw in de plaatsen die u in stap 1 gemarkeerd Gebruik uw niveau om ervoor te zorgen dat de platen zijn niveau van begin tot eind. Je hebt ook om ervoor te zorgen dat u de planken in studs nagel om ervoor te zorgen dat ze op hun plaats blijven.

Stap 4 – Maak de Flared Edge voor de Eaves

Je kunt geen hout dat al is opgelaaid moet u dit zelf doen kopen. Om een ​​uitlopende look te creëren, zul je gewoon te bevestigen of schurft een ander stuk hout op de bestaande dakrand. U moet het hout te snijden op een zodanige manier dat het lijkt alsof het bochten wanneer aangesloten op de bestaande dakrand. Het bedrag van de “flare” die je toe te voegen aan je eave zal afhangen van hoe je het hout te snijden. Houd in gedachten dat als je curve het te veel, zult u niet in staat zijn om laken het over.

Stap 5 – Blad van de Eaves

Bedek de dakrand met multiplex. Gewoon lopen het blad van triplex door de zaag om dezelfde afmetingen als de breedte van het spant staart blokken plus de breedte van de uitlopende dakrand u toegevoegd te krijgen. Nail het multiplex in de plaats, en vlekken of schilderen in de kleur van uw keuze.